Otvorena izložba 'San Lorenzo - Lovreč - Sv.Lovreč Pazenatički'

  
Izložba 'San Lorenzo - Lovreč - Sveti Lovreč Pazenatički' samim se svojim naslovom 'izdaje', tj. iz nazivlja istog mjesta tijekom vremena dočarava duh prošlog vremena tijekom povijesti, a ovaj postav u galeriji 'Placa' dokazuje kako je fotografija moćan materijal i sredstvo kojima mnoge struke mogu uspoređivati, istraživati ili dočaravati prošlost i sadašnjost. Otvorenje je bilo također obogaćeno i video projekcijom Svetog Lovreča iz ptičje perspektive, u kojima su tijekom slijedećih nekoliko dana mogli uživati stanovnici ovog srdnjevjekovnog gradića, te njihovih gostiju, koji su bili u 'gradu' tijekom Lovrečeve, Dana Općine i lovrečkog blagdana. Tvrtka Studio Brzak ustupila je opremu za snimanje, kao i snimatelje koji su pripomogli u realizaciji 25-minutnog videa.
Izložbe također ne bi bilo bez svesrdne suradnje lokalnog stanovništva, koji su ustupili 'brdo' fotografija, od kojih je 60-tak ugledalo 'svjetlo dana' u galeriji.

U nastavku pogledajte galeriju s otvaranja, koju je snimio provjereni KAF-ovac David Meden.

 

Skupna izložba 'Put Rovinja' - 17.10.'14 - galerija 'Batana'. Rovinj

U petak, 17. listipada, po prvi put u Rovinju, skupina autora iz KAF-a izlaže u galeriji Batana u Rovinju.
Svečano otvorenje bit će u 19 sati.

Izložba je plod suradnje CVU Batana i KAF-a, i nosi tematski naziv "Put Rovinja" gdje članovi KAF-a (iz svih krajeva Istre), na svoj način predstavljaju rovinjske motive gradu domaćinu, u foto galeriji - PAG "Batana" Trg brodogradilišta 2, Rovinj. 

Otvorenje u petak u 19,00 sati. 

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 10,30 do 13,00 i od 19,00 d0 21,00 sat. Subotom od 10,30 do 13,30. Nedjeljom zatvoreno (ili po dogovoru za posjetu). 

Izložba ostaje otvorena do 9. studenog 2014.

O izložbi:

 Put Rovinja – zajednički je projekt članica i članova foto-udruge iz Sv. Lovreča, a zapravo iz cijele Istre. Namjera predstavljanja ove teme je želja da se višekratno promatra poimanje Rovinja kao ikone istarskog kraja, kulturološkog, povijesnog, gospodarskog simbola, koji odiše jedinstvenom atmosferom. Veliki broj autora odazvao se interpretaciji teme, koja dozvoljava široku slobodu izražavanja, te povezuje Rovinj s morem, putevima do kojih namjernike dovodi u nj, te se poveznica kretanja ka Rovinju isprepliće s onim što nailazimo u samome gradu .

PhotoCITY 2014 - post festum

Na upravo završenom proglašenju prvi posjetitelji imali su priliku procjeniti i ocjeniti ovogodišnji izbor.
Svi ostali mogu to učiniti virtualno na adresi https://issuu.com/hrsta/docs/katalog14  !

Kliknite na 'vidi više' za više pojedinosti.

Prijave zatvorene!