Eva Šolar - pobjednica PhotoCity 2016

Eva Šolar iz Vabrige ovogodišnja je dobitnica prve nagrade fotografskog natječaja koji se već tradicionalno održava u organizaciji KAF-a.
Stručno povjerenstvo, u sastavu: Sabina Damiani i Dušan Grbac, odlučio je da je upravo njen fotografski rad vrijedan titule ovogodišnjeg laureata, izborenog između preko 200 pristiglih fotografija na natječaj. Oni su prilikom ocjenjivanja dobili fotografije u anonimnom obliku, te su mogli objektivno odlučiti o konačnim rezultatima. Zadana tema bila je 'Boje Istre', na koju se najbolje snašla upravo Eva Šolar, a drugu nagradu zaslužio je Jerko Gudac iz Opatije, dok su pohvale od strane žirija još dobili Isabella Bubola iz Pule za kolekciju, Dalibor Talajić iz Rovinja, Snježana Bratanović i z Pule, Nenad Martić iz Zagreba te Živana Selimović iz Svetog Lovreča.
Samu svečanost je uvodno otvorio nadareni glazbeni umjetnik Petar Njegovan na violini, a ona se upravo odigrala na Dan Općine Sveti Lovreč, na dan Sv.Lovre, zaštitnika mjesta.
Obzirom na ugodno vrijeme cijela ceremonija do otvaranja izložbe održana na otvorenom, ispred Galerije, na samome trgu, dok je mladi glazbenik svoje muziciranje imao u loži župne crkve, u neposrednoj blizini galerije, te kasnije u samom prostoru galerije.
Svih 25 autora čijih se 35 fotografija našlo na selektiranoj izložbi, dobilo je prigodan priznanja, a gosti koji su se zatekli imali su i priliku zadržati se uz fotografije uz eno-gastronomski domjenak.
Pokrovitelj ovog događaja bila je Općine Sveti Lovreč.
Objavljen je i prigodni online katalog na https://issuu.com/hrsta/docs/katalog16
Fotografije u prilogu: Luiza Štokovac, Snježana Bratanović i Zvonimir Perić

Poznati istarski fotograf BASSO gostuje u KAF-u

Safet Omerović - Basso, predstavit će se foto-entuzijastima lovrečke udruge KAF i svim zainteresiranima. Pokazat će ono čime se bavi, a za čiji rad u Istri postoji zavidan interes.

Basso je poznati pulski fotograf, snimatelj i montažer, koji često svojom opremom prati događanja u Puli, okolici i diljem Istre. Tijekom svog rada najviše objavljenih radova ima iz svakodnevnog života radeći kao foto-reporter, a posebice u sportskim događanjima na području Istre.

Predstavit će svoje dosege u foto-stvaralaštvu, te dati pokoju vrijednu informaciju budućim foto-reporterima, pratiteljima sportskih događanja i onima koje općenito zanima kako nastaje prava životna fotografija.
Predstavljanje u zgradi Općine Sv.Lovreč predviđenpo je od 20 sati, u četvrtak, 28.01.2016. Ulaz je slobodan za sve.

Godišnja skupna izložba KAF-a

Otvaranje  skupne godišnje izložbe, upriličit će se u  nedjelju, 20.12 u 16:30 u Galerija 'Placa' u Svetom Lovreču.

Ovogodišnja retrospektiva obuhvaća radove rekordnih 35 autorica i autora u okrilju kluba, u kojem će galerijski prostor biti ispunjen s ukupno 62 njihovih radova većeg formata.
Kao i više puta dosad, i ove godine izložba ima dobrotvorni karakter u kojem će se prodajom fotografija prikupljati sredstva za potrebite. Izložba će biti otvorena do 06.01.2016.
Uz to, iskoristite istodobno priliku i posjetite površinom najveće žive jaslice u Hrvatskoj, one u Svetom Lovreču.

Saznajte više i o živim jaslicama u Svetom Lovreču na www.zive-jaslice.com

Prijave zatvorene!