A.D. MMXVI - skupna klupska izložba

KAF ove godine ponosno predstavlja izložbu svojeg članstva, koji se tradicionalno otvara krajem tekuće godine. Ovom prigodom izlagat će njih 47, vjerojatno najveći broj autora jednog foto-kluba u Hrvatskoj u ovoj kalendarskoj godini.
Priliku su dobili i oni iskusni, ali i tek početnici, koji uz bok starijim kolegama daju svoj doprinos bogatstvu različitosti motiva ove izložbe.
Svi oni, ujedinjeni u zajedničkom hobiju, ali i cilju da se fotografskim umijećem obagati vlastiti ali i kulturni opus, žele predstaviti ljepotu fotografskog izričaja.
Svečanost otvaranja izložbe bit će u nedjelju, 18. prosinca u 16:30, u Galeriji Placa u Svetom Lovreču.
U samom članku možete vidjeti popis izlagača.

Započela škola fotografije - odličan odziv polaznika!

Proteklog četvrtka, 22.09. započela je KAF-ova Škola - tečaj fotografije i vizualnih umjetnosti.
Inicijalnom dogovoru odazvalo se 17 novih polaznika, te jedan dio dosadašnjeg članstva.
Već za naredni četvrtak predviđa se i povećanje broja zainteresiranih, obzirom da su pojedini budući polaznici najavili svoj dolazak, kada i počinju prvi sati edukacije.

Inače:
- tečaj - škola, namijenjena je svim dobnim uzrastima, s različitim razinama znanja, različitim afinitetima i sklonostima vezanim uz foto-svijet, bez obzira da li je polaznik već član KAF-a ili još to nije, i za  sve one koji žele naučiti ili se žele podsjetiti,

- Škola će se odvijati u četvrtkom, od 19:30 odn. 19:00 po promjeni u zimsko računanje vremena,
- Voditelji škole bit će Dušan Grbac i Kristian Macinić, a uz njih pridružit će se i nekoliko vrsnih poznavatelja određenih tema.
- tečaj obuhvaća:
* osnove fotografije (osnovni pojmovi),
* upoznavanje i korištenje fotografske opreme,
* elementi vizualnih umjetnosti,
U drugom dijelu tečaja - školovanja dominirati će ova tema:
* obrada digitalne fotografije.
Dinamika i raspored tema definiran je prema interesu polaznika i to temeljem ispunjene ankete 22.09.
Škola će biti otvorena za sve zainteresirane i besplatna je za članove, te za one koji se tijekom tečaja upišu u klub.
Predavanja i ostale aktivnosti tečaja planirana su četvrtkom u zgradi Općine Sveti Lovreč, i to 29.09./13.10./27.10./10.11./24.11./01.12./15.12. za ovu godinu, a raspored u sljedećoj kalendarskoj godini bit će naknadno objavljen.
foto:Dušan Zaharija

Eva Šolar - pobjednica PhotoCity 2016

Eva Šolar iz Vabrige ovogodišnja je dobitnica prve nagrade fotografskog natječaja koji se već tradicionalno održava u organizaciji KAF-a.
Stručno povjerenstvo, u sastavu: Sabina Damiani i Dušan Grbac, odlučio je da je upravo njen fotografski rad vrijedan titule ovogodišnjeg laureata, izborenog između preko 200 pristiglih fotografija na natječaj. Oni su prilikom ocjenjivanja dobili fotografije u anonimnom obliku, te su mogli objektivno odlučiti o konačnim rezultatima. Zadana tema bila je 'Boje Istre', na koju se najbolje snašla upravo Eva Šolar, a drugu nagradu zaslužio je Jerko Gudac iz Opatije, dok su pohvale od strane žirija još dobili Isabella Bubola iz Pule za kolekciju, Dalibor Talajić iz Rovinja, Snježana Bratanović i z Pule, Nenad Martić iz Zagreba te Živana Selimović iz Svetog Lovreča.
Samu svečanost je uvodno otvorio nadareni glazbeni umjetnik Petar Njegovan na violini, a ona se upravo odigrala na Dan Općine Sveti Lovreč, na dan Sv.Lovre, zaštitnika mjesta.
Obzirom na ugodno vrijeme cijela ceremonija do otvaranja izložbe održana na otvorenom, ispred Galerije, na samome trgu, dok je mladi glazbenik svoje muziciranje imao u loži župne crkve, u neposrednoj blizini galerije, te kasnije u samom prostoru galerije.
Svih 25 autora čijih se 35 fotografija našlo na selektiranoj izložbi, dobilo je prigodan priznanja, a gosti koji su se zatekli imali su i priliku zadržati se uz fotografije uz eno-gastronomski domjenak.
Pokrovitelj ovog događaja bila je Općine Sveti Lovreč.
Objavljen je i prigodni online katalog na https://issuu.com/hrsta/docs/katalog16
Fotografije u prilogu: Luiza Štokovac, Snježana Bratanović i Zvonimir Perić