Poznati istarski fotograf BASSO gostuje u KAF-u

Safet Omerović - Basso, predstavit će se foto-entuzijastima lovrečke udruge KAF i svim zainteresiranima. Pokazat će ono čime se bavi, a za čiji rad u Istri postoji zavidan interes.

Basso je poznati pulski fotograf, snimatelj i montažer, koji često svojom opremom prati događanja u Puli, okolici i diljem Istre. Tijekom svog rada najviše objavljenih radova ima iz svakodnevnog života radeći kao foto-reporter, a posebice u sportskim događanjima na području Istre.

Predstavit će svoje dosege u foto-stvaralaštvu, te dati pokoju vrijednu informaciju budućim foto-reporterima, pratiteljima sportskih događanja i onima koje općenito zanima kako nastaje prava životna fotografija.
Predstavljanje u zgradi Općine Sv.Lovreč predviđenpo je od 20 sati, u četvrtak, 28.01.2016. Ulaz je slobodan za sve.

Godišnja skupna izložba KAF-a

Otvaranje  skupne godišnje izložbe, upriličit će se u  nedjelju, 20.12 u 16:30 u Galerija 'Placa' u Svetom Lovreču.

Ovogodišnja retrospektiva obuhvaća radove rekordnih 35 autorica i autora u okrilju kluba, u kojem će galerijski prostor biti ispunjen s ukupno 62 njihovih radova većeg formata.
Kao i više puta dosad, i ove godine izložba ima dobrotvorni karakter u kojem će se prodajom fotografija prikupljati sredstva za potrebite. Izložba će biti otvorena do 06.01.2016.
Uz to, iskoristite istodobno priliku i posjetite površinom najveće žive jaslice u Hrvatskoj, one u Svetom Lovreču.

Saznajte više i o živim jaslicama u Svetom Lovreču na www.zive-jaslice.com

Foto - izlet u sjeverozapadnu Hrvatsku

Nastavljajući prijateljske čvrste veze za Foto klubom Čakovec, članstvo lovrečkog kluba uputilo se u njihovo susjedstvo, Varaždin. Sastali su se s nekoliko starih članova, poput Petra 'Groznog' KovačaDarka Mareša, ali i s nekoliko 'svježih' poput Ane Krčelić i Tomislava Vidačeka. Po prvi put susreli smo se i s nekolicinom foto-entuzijasta iz Lepoglave. Posjet je započeo obilaskom dvorca Trakošćan i Lepoglave, nastavio se u Varaždinu, do ranih jutarnjih sati. Nakon kasno- jutarnje foto-šetnje baroknim gradom, izletnici su se zaputili prema Istri. Samo putovanje bilo je praćeno lošim vremenskim (i fotografskim) uvjetima, ali dobra atmosfera nadjačala je vanjske čimbenike, pa se svi koji su bili na izletu mogu zadovoljno vratiti kućama.

Fotografije: Mladen Sever & Manuel Paljuh

Prijave zatvorene!