Svjetski putnik - fotograf Adnan Bubalo u Sv.Lovreču

U subotu, 13.04. u 19 sati, u općinskoj zgradi u Sv.Lovreču dolazi predstaviti svoj rad i život Adnan Bubalo.

Fotografijom se bavi već preko 25 godina i jedan je od vodećih fotografa krajolika, putovanja i prirode na području Balkana. Od globalno poznatih njegove radove do sada su objavili National geographic Viajes magazine, National geographic Travel magazine u izdanju Best of the world 2017., Digital photographer magazine, Digital SLR photography magazine, Practical Photography magazine, Weather Channel, The Huffington Post It i kao i mnogi drugi. Priredio je izložbe fotografija u Rimu i Istanbulu.
Trenutno je ovlašteni fotograf projekta Via Dinarica (www.viadinarica.com) i premijer portala za razvoj turizma na balkanu Balkanvibe. (www.balkanvibe.com). Također je službeni fotograf i foto editor magazina “Don’t Miss”
U 2016. godini je osvojio treću nagradu na prestižnom foto natjecanju u organizaciji International mountain summit (https://www.aku.it/en/stories/ims-2016-en.html). Njegovi radovi su objavljeni u prestižnoj i nagrađivanoj foto knjizi “Der Atem der Berge“ (Duh planina) za 2017. u izdanju poznatog njemačkog izdavača Bruckmann-a. Jedan je od onih vrhunskih svjetskih majstora fotografije koji ima seriju fotografija sa sjevera naše planete: aurora borealis! Svoje umijeće, iskustva, avanture i opasnosti predstavit će znatiželjnoj publici u subotu, 13.04.'19. u 19 sati, na prvom katu Općinske zgrade u Svetom Lovreču. Organizator je lovrečki KAF.
Ovo predstavljenje je za sve zainteresirane slobodno.

Godišnji laureati kluba - Doriano Orbanić i Roberto Gergeta / Popunjeni kapaciteti za obradu digitalne fotografije

Na početku kalendarske godine već tradicionalno, klub proslavlja i nagrađuje svoje istaknute pojedince. Za proteklu 2018. godinu priznanja su zaslužili Doriano Orbanić i Roberto Gergeta. Dorianu je zaslužio priznanje za uspjehe postignute u svom fotografskom radu, posebice zbog činjenice da je među 10 odabranih od strane hrvatskog foto-saveza bio predstavnik Hrvatske za izložbu u Južnoafričkoj republici, te nizu pohvala i nagrada osvojenih na domaćim natječajima i izložbama. Roberto Gergeta svoje je priznanje zaslužio svojim podvodnim fotografijama, te odličnim rezultatima u kategoriji kompakt, gdje je u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji osvajao naslove pobjednika ili drugonagrađenog. Uz to, ističe se i svojom aktivnošću u klubu te realizacijom nekoliko samostalnih i skupnih izložbama podvodnih fotografija u protekloj godini.
Ovogodišnji ciklus edukativnih aktivnosti naglasak daje na obradi digitalne fotografije. Odaziv od samog početka je odličan, te je praktički popunjen kapacitet za ovaj program. Pridružio se u klubu, a i na edukaciju, nekoliko novih članica i članova. Veseli i činjenica da se klub dosegao 90 aktivnih članova, s trendom daljnjeg rasta.
Za 7.3.19. u 19 sati  najavljujemo gostovanje Roberta Marića, mladog, ali već renomiranog fotografa iz Poreča, koji će predstaviti svoje radove. On je autor prekrasnih panoramskih i pejzažnih fotografija, od kojih zastaje dah. Zanimljivo je da je Robert Marić prije 8 godina vrlo kratko bio i u KAF-u.
  

Otvorena najbrojnija klupska izložba u Hrvatskoj za 2018. godinu - '(P)Ogledi'

U srijedu, 26. prosinca u 16:30, otvorena je u Galeriji 'Placa'  godišnja kolektivna izložba članstva Kluba amaterske fotografije Sv.Lovreč. Već tradicionalno, kao svojevrsna uvertira u poznatu regionalnu manifestaciju 'Žive jaslice u Sv.Lovreču' , mnogobrojno članstvo kluba ima privilegiju otvoriti, tu po mnogočemu jedinstvenu fotografsku izložbu.
Prije svega, činjenicom da je ova izložba najveća po broju autora jednog foto-kluba koji izlaže na jednom mjestu, u Hrvatskoj u godini koja je na izmaku.
Čak 61 autorica i autora izrazilo je svoje fotografsko viđenje i oglede svojih radova, na uvid svim znatiželjnima. Stoga je i ime dvoznačno i dvosmisleno: (P)Ogledi.
Uz to, na 2 kata ove galerije  predstavljene su fotografije koje su svi autori redom odlučni da dobrotvornom akcijom doniraju svoje fotografije. U cilju poboljšavanja kvalitete učenika-putnika lovrečke osnovne škole,  prikupljati će sredstva i usmjerit će se izgradnji čekaonice u neposrednoj blizini osnovne škole. Na taj način omogućit će onim učenicima koji čekaju prijevoz, zaštitu od atmosferskih (ne)prilika.
Galerija 'Placa' u narednim danima bit će otvorena posjetiteljima, ali i ljudima koji žele pomoći u realizaciji dobrotvornog projekta.
Vrata galerije bit će svakodnevno otvorena u vremenu od 17 do 19 sati, a u vrijeme uprizorenja 'živih jaslica' i do 20 sati .

Fotografije sa otvaranja: Doriano Orbanić i Ermano Bančić