Živana Selimović - PARALELE

 Svečanošću otvaranja svoje prve samostalne izložbe pod nazivom 'Paralele', Živana Selimović, otvorit će vrata lovrečke Galerije 'Placa' narednog utorka 2.5.'17. u 20 sati.
'Paralele', izložba - projekt koji je nastao suradnjom autorice i izbornice, ujedno i kustosice postava, magistrice medijskih umjetnosti Lavoslave Benčić,  iskazuje aspekte učinka proteka vremena na okoliš, ljude i arhitekturu. Među ostalim, kustosica Benčić ističe: "Živana Selimović svoju publiku paralelno vodi do najudaljenijih kutova prirodnih i kulturnih krajolika Istre i Bosne. U šetnji Živaninim krajolicima susrećemo izuzetno intrigantne starice (Fumu i Ćimu), prepune uspomena u njihovim domovima. Samo ovi osamljeni krajolici i ova društvu odslužena mjesta, mogu prihvatiti ove starice i njihovu kontemplaciju svijeta. One postaju naratori prodora Živaninog uma u dubine suvremene civilizacije i povezuju ih s prošlošću. Ovaj klasični dualizam prirode i kulture, a predvođen likom starice, najzavodljiviji je segment Živaninih fotografskih radova. Autoričino realno kretanje prirodnim i kulturnim krajolicima Istre i Bosne paralelno je s njenim unutrašnjim putovanjem. Mapiranje materijalnog svijeta postalo je metafora za otkriće njezinog unutarnjeg "ja". Dok je fotografsko izražena racionalnost značajka njenog vanjskog putovanja, emocije postaju mjerilom njezinog unutrašnjeg puta."
Izložba se ujedno poklapa i sa osmom obljetnicom osnutka Kluba amaterske fotografije, odnosno 02.05.2009., kad je i formalno osnovana udruga, a broj članstva iz godine u godinu raste, pa tako danas ona broji 70 aktivnih članova, mahom fotografkinja.

Duhovitost u fotografiji - Lavoslava Benčić gostuje u KAF-u

Lavoslava Benčić, magistrica medijskih umjetnosti i praksi,  26. siječnja u 19:30 sati u zgradi općinske uprave u Sv. Lovreču održat će  predavanje na temu  Duhovitost u fotografiji. Predavanje je jedno od druženja koja četvrtkom organizira Klub amaterske fotografije Lovreč.

Gošća na će na primjerima - od slučajnih motiva do namještenih scena - predstaviti najčešće i najizvedljivije tehnike za postizanje duhovitosti u fotografiji, koje bi svaki fotograf trebao uzeti u obzir u svim fazama svojeg fotografskog stvaranja.

Benčić je titule magistrice stekla na London College UCK i na Umjetničkoj akademiji Univerziteta u Novoj Gorici, a diplomu iz menadžmenta medijske produkcije na Midlessex University u Londonu. Dodatno se educira i radi na područjima grafičkog dizajna i interaktivnih medija. Piše stručne članke, vodi kreativne radionice, predaje na Institutu i akademiji za multimedije u Ljubljani i članica je grupe ČIPke. Ostvarila je 71 izložbu na raznim umjetničkim područjima.
Predstavljanje je otvorenog tipa, i slobodno je za sve zainteresirane.

A.D. MMXVI - skupna klupska izložba

KAF ove godine ponosno predstavlja izložbu svojeg članstva, koji se tradicionalno otvara krajem tekuće godine. Ovom prigodom izlagat će njih 47, vjerojatno najveći broj autora jednog foto-kluba u Hrvatskoj u ovoj kalendarskoj godini.
Priliku su dobili i oni iskusni, ali i tek početnici, koji uz bok starijim kolegama daju svoj doprinos bogatstvu različitosti motiva ove izložbe.
Svi oni, ujedinjeni u zajedničkom hobiju, ali i cilju da se fotografskim umijećem obagati vlastiti ali i kulturni opus, žele predstaviti ljepotu fotografskog izričaja.
Svečanost otvaranja izložbe bit će u nedjelju, 18. prosinca u 16:30, u Galeriji Placa u Svetom Lovreču.
U samom članku možete vidjeti popis izlagača.

Prijave zatvorene!