Na početku kalendarske godine već tradicionalno, klub proslavlja i nagrađuje svoje istaknute pojedince. Za proteklu 2018. godinu priznanja su zaslužili Doriano Orbanić i Roberto Gergeta. Dorianu je zaslužio priznanje za uspjehe postignute u svom fotografskom radu, posebice zbog činjenice da je među 10 odabranih od strane hrvatskog foto-saveza bio predstavnik Hrvatske za izložbu u Južnoafričkoj republici, te nizu pohvala i nagrada osvojenih na domaćim natječajima i izložbama. Roberto Gergeta svoje je priznanje zaslužio svojim podvodnim fotografijama, te odličnim rezultatima u kategoriji kompakt, gdje je u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji osvajao naslove pobjednika ili drugonagrađenog. Uz to, ističe se i svojom aktivnošću u klubu te realizacijom nekoliko samostalnih i skupnih izložbama podvodnih fotografija u protekloj godini.
Ovogodišnji ciklus edukativnih aktivnosti naglasak daje na obradi digitalne fotografije. Odaziv od samog početka je odličan, te je praktički popunjen kapacitet za ovaj program. Pridružio se u klubu, a i na edukaciju, nekoliko novih članica i članova. Veseli i činjenica da se klub dosegao 90 aktivnih članova, s trendom daljnjeg rasta.
Za 7.3.19. u 19 sati  najavljujemo gostovanje Roberta Marića, mladog, ali već renomiranog fotografa iz Poreča, koji će predstaviti svoje radove. On je autor prekrasnih panoramskih i pejzažnih fotografija, od kojih zastaje dah. Zanimljivo je da je Robert Marić prije 8 godina vrlo kratko bio i u KAF-u.