U petak, 17. listipada, po prvi put u Rovinju, skupina autora iz KAF-a izlaže u galeriji Batana u Rovinju.
Svečano otvorenje bit će u 19 sati.

Izložba je plod suradnje CVU Batana i KAF-a, i nosi tematski naziv "Put Rovinja" gdje članovi KAF-a (iz svih krajeva Istre), na svoj način predstavljaju rovinjske motive gradu domaćinu, u foto galeriji - PAG "Batana" Trg brodogradilišta 2, Rovinj. 

Otvorenje u petak u 19,00 sati. 

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 10,30 do 13,00 i od 19,00 d0 21,00 sat. Subotom od 10,30 do 13,30. Nedjeljom zatvoreno (ili po dogovoru za posjetu). 

Izložba ostaje otvorena do 9. studenog 2014.

O izložbi:

 Put Rovinja – zajednički je projekt članica i članova foto-udruge iz Sv. Lovreča, a zapravo iz cijele Istre. Namjera predstavljanja ove teme je želja da se višekratno promatra poimanje Rovinja kao ikone istarskog kraja, kulturološkog, povijesnog, gospodarskog simbola, koji odiše jedinstvenom atmosferom. Veliki broj autora odazvao se interpretaciji teme, koja dozvoljava široku slobodu izražavanja, te povezuje Rovinj s morem, putevima do kojih namjernike dovodi u nj, te se poveznica kretanja ka Rovinju isprepliće s onim što nailazimo u samome gradu .

O klubu:

 

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč osnovan je 2009, kada je i registriran kao udruga građana. U početku je okupljao zaljubljenike u fotografiju s područja Poreštine, da bi vremenom narastao i danas je vodeća fotografska udruga na području Istre. Brojne su aktivnosti koje se provode u klubu: edukacije, predavanja, prezentacije, radionice, foto-putovanja, posjet izložbama, organiziranje izložaba i foto-natječaja, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti.  Zahvaljujući entuzijazmu svojeg članstva, uspjesi pojedinaca u okrilju kluba na foto-natječajima u zemlji i inozemstvu stvaraju pozitivno ozračje i nadahnjuju sve ostale da se posvećenost fotografskoj umjetnosti može višestruko vratiti.


Članstvo KAF-a je vrlo heterogeno: ono se upotpunjava fotografima amaterima i profesionalcima, onima sa sjevera Istre, od Buzeta, Umaga, preko Novigrada, Poreča, Vrsara i Rovinja, pa do Pule, sve do Žminja, Kanfanara, Pazina i Svetog Lovreča. U svojoj ravnopravoj i jednakoj ljubavi prema fotografiji zajedno stoje učenici i umirovljenici, profesori i studenti, domaćice i blagajnice, vrijedne majke i očevi, praktično ljudi kojima je zajednički hobi omogućio da budu bolji i sretniji ljudi. 
Posebni ponos članstva je i orgainizacija međunardnog foto-natječaja PhotoCITY koji se svake godine provodi uz pomoć sponzora, a na zadovoljstvo nagrađenih fotografa. U dosadašnjim natječajima pristupilo je više od 500 autora iz svih dijelova svijeta sa 5 kontinenata.

U izložbi sudjeluje 29 autorica i autora:

Alen Niessner - Šćine - Pazin
Alexandar Darko Jagačić - Filipini, Poreč
Barbara Janko -  Orbani, SV.Lovreč
Dalibor Talajić - Rovinj
Darko Hrastovčak - Sv. Lovreč
Davor Smoković - Pazin
Diego Tikulin - Pula
Dino Matošević - Perini, Sv.Lovreč
Doriano Orbanić - Žminj
Dušan Grbac - Rovinj
Dušan Zaharija - Žminj
Eva Šolar - Poreč
Filip Babajko - Sošići, Kanfanar
Francesca Delbianco - Rovinjsko selo
Goran Mladenović - Vrsar
Kristian Macinić - Musalež, Poreč
Lili Lea Rušnjak - Buzet
Luiza Štokovac - Novigrad
Manuel Paljuh, Poreč
Nataša Vlačić - Poreč
Nenad Šimunić - Poreč
Nevenka Zajc Medica - Umag
Nikolina Velić - Poreč
Roberto Gergeta - Funtana
Silena Košara - Putini, Kanfanar
Valter Tomaško - Poreč
Valter Zanco - Pula
Žarko Prce - Poreč
Živana Selimović - Sv. Lovreč